باذنجان علي الطريقه التركيه Roolaa
المقادير:

كيلو باذنجان
ربع كيلو لحم مفروم
بصله مبشوره
ملعقه صغيره ملح وفلفل اسود وبهارات
صلصه
زيت للقلي

الطريقة:

يقشر حبات الباذنجان ثم يقلي ثم يرفع على ورق نشاف
يحمس البصل حتي يذبل ثم يضاف له اللحمه ويقلب حتي تتبخر ماءها
يضاف اليه الصلصه والملح والبهارات ويترك حتي يتسبك
تشق حبات الباذنجان من النصف وتحشي بخليط اللحمه
في صينيه بايركس صعي ملعقه غرف من اللحمه في القاع
ترص حبات الباذنجان في قاع الصينيه
يرش علي كل حبه جبنه موزاريلا مبشوره
تدخل الفرن حتي تحمر وتقدم مع الرز الابيض وبالعافيه