للعجينة
2 معلقة صغيرة خميرة3 معالق مائدة ماء دافيء, رشة سكر3 3/4 كوب دقيق
2 معلقة مائدة سكر1 معلقة صغيرة ملح1/4 ظرف بيكينج باودر
50 جرام .زبدة مقطعة مكعبات صغيرة2 1/4 معلقة مائدة حليب بارد2 بيضة
3 معالق كريمة حامضة(او كريمة عليها عصرة ليمون)او .ادى
2 معلقة صغيرة عصير ليمون
الحشوة
1/2 كيلو سبانخ مجمدة مصفاة من الماء
بصلة كبيرة مقطعة
او 8 اصابع سجق
ملح و فلفل و سماق و عصير ليمونة كبيرة
زيت للتسوية للدهان بيضة مخفوقة مع معلقة ماء و زبدة
طريقة العمل
يخلط
الماء الدافىء مع الخميرة و السكر لمدة 10 دقائق حتى تتفاعل , تخلط مكونات
العجينة كلها و تطوى و تفرد جيدا و تترك لتخمر فى طبق عميق وتترك مدهونة و
مغطاة لمدة ساعة على الأقل او لغاية ماتضاعف حجما
الحشوة
يقلى البصل و السبانخ و
السجق مع اضافة الملح و الفلفلو السماق لغاية مايدبل المزيج ثم تترك لتبرد
قبل فردها على العجينة و يضاف عصير الليمون قبل ان تفرد على العجينة اقسمى
العجينة قسمين و افردى جزء و اعملى له حواف افردى عليه الحشوة شكلى الجزء
التانى من العجينة على شكل عصيان كما فى الصورة و اعملى بيهم شكل الشبكة
فوق الحشوة و اتنى فوقهم الحواف ادهنى الفطيرة بالبيض واتركيها تخمر 30
دقيقة فى مكان دافى و دخليها الفرن المسخن مسبقامن 30 الى 40 دقيقة ملحوظة:
ممكن اضافة اللحم المفروم كتغيير عن السجق
ممكن اضافة الجبنة الريكوتا بدلا من اللحوم
ممكن اضافة دجاج صدور ومتبل بالبهارات ومفروم
مع تحياتي